Kerstmenu Francois Vatel vmbo veelzijdig en inspirerend

20 December 2022, 06:39 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PR
Het gezellige restaurant van de Francois Vatel vmbo school in Mariahoeve is druk bezet.

De afgelopen twee weken was het restaurant van de Francois Vatel in Mariahoeve al helemaal in de kerstsfeer.

De leerlingen van de 3e en 4e klassen HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) waren druk bezig in de keuken met het voorbereiden en maken van de kerstlunches en -diners. Samen met de leerlingen verzorgen de docenten van de vakgroep HBR al vele jaren een heerlijk menu om de kerstperiode in te luiden.

“Elk jaar is dit weer een feestje om te doen,” aldus Ludo Tuitel, docent Horeca. “De samenwerking tussen de collega’s en de leerlingen doet echt denken aan een keuken in een druk restaurant.”

In het restaurant zorgde de leerlingen dat de tafels netjes klaarstaan voor de gasten. “Soms is het nog even goochelen met al dat bestek, want het diner bestaat uit best veel gangen, pfoe.” geeft een leerling aan die bezig is met het opdekken van een tafel.

Martijn van Wijngaarden, docent Gastheerschap: “Het is elk jaar weer spannend voor de leerlingen. Maar wij zijn als docent toch weer trots dat ze alle groepen, soms toch 30 plus gasten, op een nette correcte manier hebben bediend.”

Ook de gasten zijn te spreken over de bediening en het menu. Mevrouw van der Waal: “Het was allemaal erg lekker en de leerlingen in het restaurant zorgen er echt voor dat je een avondje uit bent.”

Mevrouw Bakelaar: “Ik heb echt heerlijk gegeten en zelfs wat ideeën opgedaan voor het kerstdiner bij ons thuis.”
Mocht u zelf nog inspiratie nodig hebben voor uw eigen kerstmenu dan vind u hieronder het menu:

Amuse
Mousse van pompoen en ras el hanout
Tartaar van gepekelde zalm op een schijfje komkommer
Macaron gevuld met een crème van 5 kruiden

Voorgerecht
Salade van quinoa met zeebaars, ingemaakte komkommer, radijs en een vinaigrette van geroosterde citroen

Tussengerecht
Bisque d’Homard met selderij, Hollandse garnaaltjes, cognacroom en groene kruiden

Hoofdgerecht
Hertensukade(sous-vide) en Hertenrugfilet in een jus van hert met een vleugje peperkoek. Daarbij wordt geserveerd een creme van pastinaak, rode kool, gebakken oesterzwammen

Dessert
Chocolade delice

Mocht u ook een keer het menu willen beleven, proeven en de lunch meemaken in het restaurant van de Francois Vatel? Neem dan contact op met de school via 070 344 00 00